ایستگاه ردیابی سازمان فضایی اروپا در پرت استرالیا که هفته گذشته برای اولین بار موفق به ارتباط با فضاپیمای روسی «فوبوسگرانت» شده بود، مجددا توانسته نشانههایی از این کاوشگر که قرار بود در مدار مریخ قرار بگیرد، دریافت کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این ارتباط که تنها شش دقیقه طول کشید، یک نشانه واضح از کاوشگر فوبوس گرانت به کارشناسان فنی سازمان فضایی اروپا(اسا) اجازه دستیابی به گزارشهای مسافتسنجی را داده که میتواند در شناسایی علل بروز مشکل در موتور و توقف ماموریت آن به مریخ کمک کند.
به گزارش روزنامه ریانووستی روسیه، طی ارتباط اولیه این فضاپیما، ایستگاه پرت آمادگی نداشته و اطلاعات زیادی دریافت نشده بود.
با وجود از دست دادن فرصت برای سفر به مریخ، مقامات فضایی روسیه و اروپا امیدوارند بتوانند بسته به اطلاعات دریافتی کارشناسان از دادههای مسافتسنج، از فضاپیمای فوبوسگرانت برای یک ماموریت تحقیقاتی دیگر استفاده کنند.
به گفته الکساندر زاخاروف، دانشمند ماموریت فوبوسگرانت، در صورت اجرایی بودن کامل این فضاپیما، بهترین ماموریت تحقیقاتی برای آن میتواند بررسی یک سیارک نزدیک به زمین باشد.
این کاوشگر در تاریخ هشت نوامبر(۱۷ آبان) در یک ماموریت بلندپروازانه برای جمعآوری نمونههایی از خاک فوبوس، بزرگترین قمر مریخ از مرکز فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب شد اما موتور اصلی آن در مدار زمین عمل نکرده و فوبوسگرانت در مدار زمین گرفتار شد.
در حال حاضر مهندسان اسا و سازمان فضایی فدرال روسیه در حال تلاش برای ارتباطگیری مجدد با این فضاپیما هستند.